Autobanden Wolfs, top in kwaliteit en prijs...

Uw specialist in autobanden !

Autobanden Wolfs, top in kwaliteit en prijs...


Demo of nieuwe banden?

Kiezen tussen nieuwe of demo banden?

Autobanden Wolfs beschikt over een ruim aanbod demo banden..

Wat zijn demontage of  DEMO banden?

Demontage banden, ofwel DEMO-banden, zijn banden die van nieuwe auto’s gaan en meestal vervangen worden door All-seasonbanden. Veel leasemaatschappijen doen dit tegenwoordig om op die manier kosten van het wisselen tussen zomer- en winterbanden uit te sparen. De nieuwe auto heeft dan autobanden waarmee ook naar wintersportgebieden kan worden gereden. Dat maakt het ook meteen interessanter voor de klant. De banden die van de nieuwe auto afkomen zijn banden die eigenlijk maar een paar meter hebben gerold. De auto komt namelijk uit de fabriek met zomerbanden, gaat op transport naar de importeur, die op zijn beurt vervolgens de auto vervoert naar de dealer. Er is zijn dus nog maar een paar honderd meter gereden met deze auto’s. Even voor uw beeldvorming. Als een garage nieuwe banden op een auto monteert en een proefrit maakt om te zien of er nog mankementen zijn wordt er net zoveel gereden.

Waarom kiezen voor demo-banden?

DEMO-banden zijn dus eigenlijk bijna nieuwe banden en worden hierdoor weer op de markt gebracht door de autofabrikanten, dealers of bandenhandelaren die deze partijen opkopen. Het grote voordeel is de beduidend lagere aanschafprijs. Dit kan behoorlijk oplopen en toch heb je dus gewoon splinternieuwe banden voor je auto.

Beschikbaarheid?

Het enige probleem met DEMO-banden is dat ze niet altijd voldoende leverbaar zijn. Ook niet alle maten komen als DEMO-band beschikbaar. Als je banden zoekt kijk dan altijd of er DEMO in de omschrijving bij “specifieke kenmerken” staat. Dit kan zoals boven aangegeven behoorlijk prijsvoordeel opleveren.

Zoals je kan zien op onderstaande foto, is een demoband nog altijd voorzien van de verf OF de nopjes op het loopvlak, ideaal dus!!

 

Voorbeeld DEMO band